NX 12, seuraavan sukupolven suunnitteluympäristö

1.11.2017

Lokakuussa 2017 julkistettu NX 12 on uusin versio luokkansa parhaasta suunnittelutyökalusta, joka ainoana ratkaisuna maailmassa tukee täysin uudenlaisen tuotekehitysprosessin käyttöönottamista.

Tässä on IDEAL PLM:n kiteytys NX 12 uutuuksista ja mahdollisuuksista.

Topology Optimization

Perinteinen suunnittelu on iteratiivinen prosessi, jossa tasapainotellaan tuotteen vaatimusten ja valmistettavuuden ehdoilla. NX 12 ja sen uusi topologiaoptimointi mahdollistaa näiden iteraatioiden tekemisen ohjelmallisesti ja näin nopeuttaa rakenteellisesti optimaaliseen lopputulokseen pääsemistä. Topologiaoptimointi yhdistettynä jo NX 11 versiossa esiteltyyn ja nyt edelleen kehittyneeseen ainoana laatuaan olevaan Convergent Modeling™ -teknologiaan mahdollistaa optimoidun kappaleen muokkaamisen tukemaan perinteisiä valmistusmenetelmiä, kuten valu ja koneistus.

Additive Manufacturing

Lisäävä valmistus (Additive Manufacturing) tekee vahvaa tuloa myös perinteisiä valmistusmenetelmiä käyttävien yritysten tulevaisuuden strategiohin. Lisäävä valmistus mahdollistaa mm. hilarakenteiden käytön, jotka tavallisin valmistusmenetelmin olisivat joko mahdottomia tai helposti kalliita käyttää. 3D CAD -työkalulle hilarakenne voi olla raskasta esittää tavallisena solidi -geometriana. NX:n Convergent Modeling™ -teknologia mahdollistaa hilarakententeiden esittämisen kevyinä fasettipintoina ja varsinaisen mittatarkan ulkogeometrian perinteisenä tilavuusmallina.    

Mentor Graphics -integraatio

Tuotekehitysprojektit joutuvat jatkuvan paineen alla tehostamaan toimintaansa ja samalla toimimaan yhä monimutkaisemmassa ympäristössä. Yhä harvempi tuote tänä päivänä syntyy puhtaasti pelkän mekaniikkasuunnittelun toimesta. Sähköjärjestelmät johdotuksineen ja piirikortteineen, näyttelevät isoa roolia lopputuotteessa. Kytkentäkaavioiden ja 3D mallien linkitys NX 12 ja Mentor Graphics Capital Harness -ohjelmien välillä takaa eri tiimeissä tehtävien muutosten vaikutuksen havannoinnin automaattisesti, sekä kommunikaatio-ongelmien minimoimisen. 

Merkittäviä parannuksia olemassa oleviin ominaisuuksiin

NX 12 ei ole pelkästään uusiin teknologioihin ja integraatioihin keskittynyt julkaisu. Aiemmin esitellyt lukuisat perusominaisuudet ovat läpikäyneet uudistuksia, sekä käytettävyyden, että suorituskyvyn näkökulmista. Yhtenä isoimpana uudistuksena käytettävyyteen on ns. ”multiple displayed part” –teknologia, joka mahdollistaa useampien osien näyttämisen samanaikaisesti joko erillisillä näytöillä tai jaetulla isolla näytöllä.

Lisätiedot:

Siemens’ NX provides multidisciplinary tools for product development in a unified platform (lehdistötiedote)

NX Design Blog (Siemensin sivuilla)

NX 12 (Siemensin tuotekuvaukset)

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeemme tilaajana saat tuoreimmat IDEAL PLM uutiset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, niin autamme mielellämme.

© IDEAL PLM, All rights reserved.Trademark.