Tulossa: Digital Enterprise Workshop 19.9.2017 Seinäjoen ammattikorkeakoululla

IDEAL PLM, Ketterä teollisuus –hanke ja Siemens järjestävät käytännönläheisen työpajan, jonka teemoja ovat teollinen internet, tuotteen digitalisointi ja tiedon hyödyntäminen kone- ja laitevalmistajien näkökulmasta

3.7.2017

Tulevaisuuden tuotteet
 
Teknologian nopea kehittyminen muokkaa nopeasti markkinoita uusin innovaatioin. Tuotteet muuttuvat teknisemmiksi, vaatimukset asiakaskohtaisesta konfiguroinnista  ja tuotteiden laadusta kasvavat, ympäristövaikutusten merkitys kasvaa, ja samalla markkinat odottavat nopeaa toimitusaikaa.

Kiristyvä kilpailu markkinoilla johtaa siihen, että tuotteiden ja palvelujen kannattavuus määräytyy enenemässä määrin siitä, kuinka hyvin ne tuottavat arvoa asiakkaan liiketoiminnassa. Tulevaisuuden kilpailukyky vaatii digitalisoitumista, tehokkuutta, korkeaa laatua, alhaisia tuotekustannuksia sekä tulostalouteen (outcome economy) perustuvia uusia liiketoimintamalleja. Tulevaisuudessa kilpailukyky asettaakin uudenlaiset vaatimukset tuotteen elinkaaren prosesseille, mukaan lukien työkalut aina uuden tuotteen kehityksestä tuotteen ylläpitoon ja lopulta poistoon tai kierrätykseen asiakkaalla.
 
Digitalisoituvat liiketoiminnan prosessit
 
Teollinen internet, tuotteen digitaalinen kaksonen sekä erilaiset simuloinnit ovat jo teknisesti olemassa olevia ratkaisuja. Olemassa olevan teknologian tehokkaan käyttöönoton, sekä sen mahdollistamien uusien liiketoimintamallien kehittäminen vaatii koko tuotteen elinkaaren prosessien nostamisen seuraavalle evoluutioasteelle. Tämä vaatii kautta linjan digitalisointia aina tuotteen suunnittelun aikaisen geneerisen digitaalisen kaksosen syntymästä sen linkittämiseen toimitettuun tuoteyksilöön ja kentältä kerätyn tiedon takaisin kytkentään kyseisen tuoteyksilön digitaaliseen kaksoseen.

Samoin valmistusprosessien digitaalisen kaksosen luonti ja datan kerääminen ovat oleellinen osa kokonaisuutta, josta muodostuu takaisin kytketty tuotetiedon hallinta (Closed Loop PLM). Kerättyä tietoa sekä todellisesta tuotteesta, että valmistusprosesseista voidaan hyödyntää digitaalisten kaksosten kautta aina ennakoivasta huollosta uuden tuotteen suunnittelukriteereihin ja valmistusprosessien optimointiin.

Tervetuloa käytännönläheiseen työpajaan, jossa pureudumme teollisen internetin, tuotteen digitalisoinnin ja tiedon hyödyntämisen teemoihin kone– ja laitevalmistajien näkökulmasta. Tapahtuman päätteeksi tutustumme Seinäjoen ammattikorkeakoulun tekniikan yksikön laboratorioihin, mm. teollisen internetin laboratorioon.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Digital Enterprise Workshop 19.9.2017

Digital Enterprise Workshop 19.9.2017 -esite

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeemme tilaajana saat tuoreimmat IDEAL PLM uutiset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi.

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, niin autamme mielellämme.

© IDEAL PLM, All rights reserved.Trademark.